Liiketoiminta-alueet

Pro

Toimimme laboratorioiden, julkisen ja yksityisen terveydenhuollon, eläinten hyvinvoinnin, ammattisiivouksen ja keittiöhygienian aloilla.

Asiakkaitamme ovat ympäristö- ja terveydenhuoltolaboratoriot, yliopistolliset sairaalat ja keskussairaalat ja eläinten hyvinvoinnin ja puhtauden ammattilaiset.

Tunnetuimpia oman tuotantomme tuotemerkkejä ovat Heti, Dilutus, Desinfektol, LV, Servant ja Provisor.

Tunnetuimpia maahantuomiamme tuotemerkkejä ovat puolestaan Ansell, Hill’s, KLS Martin, Omron, Scanlan, Teleflex Medical, Wetrok Comac, PAC, Lauda, Infors ja Vacuubrand.

Terveydenhuolto

provisorKirurgiatuotteissa vuosi oli vahva suu- ja leukakirurgian tuoteryhmien onnistuneen lanseerauksen ansiosta. Julkisen terveydenhuollon hankintapäätökset lämmönhallintatuotteista, sähkökirurgiasta ja instrumenteista loivat myös hyvän pohjan tulevalle vuodelle. Puhtaus- ja hygieniaratkaisujen kokonaisuudet avasivat ovia sairaalasiivousmaailmaan, ja tämän odotetaan vahvistuvan myös vuonna 2016. Oman tuotannon tuotteista merkittävin uutuustuotelanseeraus oli miedosti hajustettu Provisor-tuotesarja, joka rakentui yli 50 vuotta valikoimassamme olleen huippusuositun Provisor-käsivoiteen ympärille.

Laboratoriot

Laboratorioliiketoiminnassamme Franken pesu- ja desinfektiokoneiden myynti teki kaikkien aikojen ennätyksen ja Lauda myi tasaisesti, vaikka muuten vuosi olikin laitemyynnissä haastava. Aloitimme myös yhteistyön pienlaitteissa Phoenix Instrumentin kanssa, ja pääsimmekin yhteistyössä lupaavaan alkuun. Mikrobiologiassa tapahtui merkittäviä asiakasmuutoksia, mutta tästäkin huolimatta Servant-tuotteet jatkoivat myynnin osalta hyvällä tasolla.

Puhtaus

Uudistuneen Heti -sarjan lanseeraus jatkui, ja tuotesarja sai syksyllä täydennystä Heti Kirjo -pyykinpesuaineesta. Tuotesarjan näkyvyyteen myymälöissä panostettiin ja uusi ilme ja tuotenimet keräsivät runsaasti hyvää palautetta. Siivouskoneissa uutuuksina markkinoille tulivat Comac Vispa XS ja Wetrokin uutuudet Delight ja Esprit.

Eläinten hyvinvointi

hillsEläinten hyvinvoinnin vuosi lähti verkkaisesti käyntiin kiihtyen selvästi loppuvuotta kohti. Uusia tuotelanseerauksia Hill’s- tuotteisiin saatiin vuoden aikana runsaasti. Viljaton ruokasarja Hill’s Ideal Balance esiteltiin kuluttajille Helsinki Winner -koiranäyttelyssä joulukuussa ja vastaanotto oli innostunutta. Hill’s Prescription Diet -sarjan uutuuksista tärkein oli Metabolic+ -tuotesarja, joka huomioi sekä koirien että kissojen kaksi merkittävintä terveysongelmaa. Koirien Canine Metabolic+Mobility -ruoka auttaa esimerkiksi nivelrikosta kärsiviä lemmikkejä laihtumaan ja liikkumaan paremmin. Virtsavaivoista kärsivät ylipainoiset kissat saavat puolestaan helpotusta oireisiinsa Feline Metabolic+Urinary -tuotteesta. Laitteissa vaihdoimme K-Laser -edustuksen Companioniin ja toimme samalla suomalaisille eläinklinikoille Pohjoismaiden ensimmäiset CTX-terapialaserit.