Liiketoiminta-alueet

Tytäryhtiöt

Bröderna Berner Handels AB

Tytäryhtiömme Ruotsissa on Bröderna Berner Handels AB. Tytäryhtiöllä on kaksi yksikköä: Gullviks, jonka tuotteita ovat kasvinsuojeluaineet, lannoitteet ja siemenet, sekä Berner Medical, joka toimii terveydenhuollon alalla. Myyntiorganisaatiomme kattavat koko Ruotsin ja pääkonttori sijaitsee Malmössä. Bröderna Berner Handels AB:lla on ISO 9001-laatusertifikaatti.

Kasvinsuojelu, lannoitteet ja siemenet

Gullviks on keskittynyt suoraan maatiloille myytävien kasvinsuojeluaineiden, lannoitteiden, siemenien, lehtilannoitteiden ja metsänhoidossa käytettävien tuotteiden vähittäismyyntiin.
Gullviksin asiantunteva ja erikoistunut henkilöstö ja kauppatapa ovat saavuttaneet asiakkaiden vahvan luottamuksen. Yhteistyö ruotsalaisten viljelijöiden kanssa on ollut hedelmällistä. Vuonna 2015 myyntiä kasvattivat erityisesti kasvinsuojeluaineiden ja lannoitteiden myynti. Tämä näkyi myös vilkastuneessa rekrytoinnissa, kun Bröderna Bernerille palkattiin viisi uutta myyntiedustajaa.

Gullviks.se

Berner Medical

Berner Medicalin tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa Ansell -leikkauskäsineet, Harry Holms -telineet ja Bode Chemie -desinfektioaineet. Yksikkö tunnetaan laadukkaista merkkituotteistaan ja sen asema markkinoilla on edelleen vahvistuva.
Berner Medicalin myynti on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Hyvä tulos perustuu kustannustehokkaaseen organisaatioon. Tulevaisuudessa myynnin kasvua haetaan myös tuotevalikoiman laajentamisella.

Bernermedical.se

Berner Eesti OÜ

Tytäryhtiömme Virossa on Berner Eesti OÜ. Pääkonttorimme sijaitsee Tallinnassa ja toimimme myös Latviassa ja Liettuassa. Toimimme Dow Agrosciences’n ja Dupont Agron paikallisena organisaationa kaikissa kolmessa Baltian maassa. Edustuksessamme on myös Nisso Chemicals’in tuotteita.

Vuonna 2015 yleinen talouskehitys jatkui keskimääräistä parempana kaikissa kolmessa Baltian maassa. Suurinta kasvu oli Latviassa bruttokansantuotteen kasvaessa noin 2,7 prosenttia, Liettuassa noin 1,6 prosenttia ja Virossa jäätiin hieman alle 1 prosentin.

Maataloudessa vuosi 2015 oli kaksijakoinen. Kotieläintuotanto kärsi edelleen alhaisista tuottajahinnoista ja EU:n vientisanktioista Venäjälle. Kasvintuotannossa vuosi oli hyvä. Talvehtiminen onnistui lähes 100 prosenttisesti ja satotaso oli ennätyskorkea. Viljelijöitä suosivat myös hyvät puintisäät syksyllä.

Epäedullisen kasvukauden 2014 jälkeen kasvinsuojeluaineiden viljelijä- ja jälleenmyyjävarastot olivat normaalia suuremmat.  Tästä huolimatta Bernerin kasvinsuojeluaineiden myynti pysyi hyvällä tasolla vuonna 2015. Myyntiä auttoi myös uuden rikkakasviaineen onnistunut lanseeraus syysrapsille.

www.berner.ee

UAB Kruzas Nordic Cosmetics Distribution

Vuonna 2014 Berner osti liettualaisen UAB Kruzas Nordic Cosmetics Distribution -yrityksen, jonka osana myös Viron maahantuonti ja jakelu toimii. Kruzaksen liikevaihto oli vuonna 2015 noin 9 miljoonaa euroa.  Vuonna 2016 on tavoitteena saavuttaa 11 miljoonan euron liikevaihto Baltian maissa.

Kruzas sopi sveitsiläisen Trisa AG -yrityksen kanssa sopimuksen TRISA-suunhoitotuotteiden jakelusta Latviassa, Liettuassa ja Virossa. Trisa AG on perustettu vuonna 1887 ja yrityksen liikevaihto oli vuonna 2014 noin 235 miljoonaa euroa.

Berner ja Viron johtava kosmetiikkayritys Renalko Kaubandus Oü sopivat COTY –brändien maahantuonnin ja jakelutoiminnan siirtymisestä Bernerille Virossa. Berner toimii nyt Kruzaksen kautta COTY –brändien jakelijana Suomen lisäksi kaikkialla Baltiassa. COTY on yksi maailman johtavista kosmetiikkayrityksistä, jonka brändejä myydään yli 130 maassa. Renalko jatkaa tunnettujen kosmetikkabrändien, kuten Rimmelin, Sally Hansenin sekä Adidaksen vähittäismyyjänä.

www.kruzas.lt